עוגות_חורפיות_שחייבים_להכיר

עוגות חורפיות שחייבים להכיר

ימים אפרוריים וגשומים דורשים דבר מה מנחם שיכניס אור ליום שלנו. אין מועמדות טובות יותר לתפקיד מאשר העוגות החורפיות. עוגות אלה משלבות טעמים מוכרים ואהובים שללא ספק יעזרו לכם לשכוח כמה קר בחוץ. לפניכם מספר המלצות לעוגות חורפיות משובחות שאותן תוכלו להכין כשאי אפשר לבלות בחוץ.

 

עוגת קרמבו

ממש לפי שהנחליאלי מראה לנו שהגיע הסתיו, כך הקרמבו מצביע על כך שהגיע החורף. השילוב העל זמני בין הביסקוויט, הקציפה והשוקולד כבשו את ליבם של דורות על גבי דורות במדינה וכמובן שעדיין לא נמצא מענה חד משמעי לשאלה – מה אוכלים קודם, את הביסקוויט או הקצף?

תנו לנו להציע לכם להניח את השאלה הרת הגורל בצד ובמקום זה להתפנות להכנת עוגת קרמבו מרהיבה. עוגה זו כמובן משלבת אלמנטים מוכרים מהממתק המוכר, כמו ציפוי שוקולד וקצפת. אך עוגת הקצפת היא אינה קציפת ביצים, אלא היא עשויה משמנת מתוקה ממש. כמו כן, בסיס העוגה היא לא עוגייה אלא עוגת שוקולד אפויה ועשירה.

אנחנו בהחלט חושבים שכדאי לכם לרענן מדי פעם את שגרת החורף וליהנות מעוגת קרמבו מעשה ידיכם. חוץ מזה שאין פעילות חורפית נפלאה יותר מאפייה.

 

עוגת בננות

אומנם בעולם המודרני כבר אין ממש עונות למכירת פירות, אך עדיין לכל פרי יש את העונה שבו הוא משגשג באופן טבעי. באשר לבננות, הן מגיעות לשיאן בישראל דווקא בחורף ובאביב, זאת על אף שהן בעלות מוניטין קיצי ביותר. גם אם אתם לא אנשים של חורף, הטעם המשובח של הבננות בעונה הזו ללא ספק יעזרו לכם לצלוח אותו. לכן, אנו ממליצים לכן להכין עוגת בננות נפלאה.

הבננות משתלבות נפלא בעוגות אפויות לצד מרכיבים קלאסיים אחרים כמו חמאת בוטנים, שוקולד, קוקוס, טופי ואפילו פירות יער. אם אתם טבעוניים תוכלו אפילו להכין עוגה שבה הבננות מחליפות את הביצים. בקיצור, לא משנה איך אתם משלבים את הפרי מלא הטעם הזה בעוגה, אתם בוודאות תרוויחו טעם משובח וחווית אכילה משמחת.

 

עוגת תפוזים

גם פירות ההדר הם מכוכבי החורף הטבעיים וכמובן שהתפוז נמנה עימם. מעבר לכך שפרי עסיסי זה מכיל בתוכו אינספור ויטמינים שיכולים לעזור לכם להתחמק משפעת עונתית, הוא פשוט מאוד טעים. מאחר והחורף זו עונה מצוינת לתפוזים, טעמם מתוק במיוחד ולכן הם משתלבים בעוגות טוב כל כך.

פרי הדר זה יכול לככב בתור המרכיב העיקרי בעוגה שלכם או להשתלב לצד מרכיבים אחרים כמו שוקולד או גבינה. אנחנו ממליצים לאפשר לתפוז להיות מרכז ההצגה ולהכין עוגת תפוזים אפויה עם זיגוג חלומי של גבינת שמנת. אם מתחשק לכם לבחור במשהו מעט פשוט יותר, אתם יכולים לבחור בעוגת תפוזים עם פקאנים מקורמלים. אפשרות מדהימה וחורפית לא פחות תהיה עוגת גבינה בשילוב תפוזים וקינמון. אלו הן רק שבריר מהאפשרויות העומדות לרשותכם כשאתם אופים עם פרי ההדר הזהוב הזה.

 

עוגת תותים

בישראל תות השדה מפציע בחורף בלבד ולרגע קצר אנו יכולים לשלב את הפרי המתוק הזה בעוגות. אי אפשר לעמוד בפני הצבע האדום שלהם וטעמם הופך כל קינוח למלא באושר. לפעמים אנו שוכחים שעל אף התדמית המתקתקה שלו, גם לתות ישנן איכויות נפלאות מבחינה תזונתית. יש בו כמות רבה של ויטמינים שיכולים לעזור לגוף שלכם להתמודד עם החורף ועל אף שהוא מתוק, הוא אינו מכיל הרבה סוכר כלל כך שאפשר לנשנש אותו די בחופשיות.

גם התותים יכולים להשתלב נפלא עם חומרי גלם רבים כמו פיסטוק, שוקולד, גבינה ובננות. אפשר להשתמש בהם לעיטור עוגות או ממש לשלב אותם בתוכן. כמובן שמומלץ בחום לשלב אותם בעוגות שבהן יש קרמים שונים או קצפות, משום שמדובר בזיווג משמיים שעליו אסור בשום אופן לוותר. האפשרויות באמת רבות כשאופים עם תותים אך כל אחת מהאפשרויות הללו לבטח תניב תוצאות מרהיבות וטעימות במיוחד.

לסיכום, אם יש לכם זמן פנוי בבית אנו מציעים שתשנסו מותניים ותאפו עוגה חורפית שתמלא את הבית בניחוחות משגעים. הדוגמאות שהבאנו כאן הן רק חלק מחומרי הגלם שבהם תוכלו להשתמש. נסו לאפות עוגות עם תה, עוגות קינמון, עוגות גזר או עוגת תפוחים, כל דבר שעולה על רוחכם הוא בוודאי הבחירה הנכונה עבורכם.

דילוג לתוכן