יתושים עם נגיף קדחת הנילוס המערבי התגלו בדרום הארץ

יתושים נגועים בנגיף קדחת הנילוס המערבי התגלו בערבה. הממשלה קוראת לרשויות המקומיות להגביר את הפיקוח

 

בעקבות בדיקות שגרתיות שביצע המשרד להגנת הסביבה בשיתוף עם משרד הבריאות, זו הפעם הראשונה השנה שבה זוהו יתושים נגועים בנגיף קדחת הנילוס המערבי בישראל, במושב עידן במועצה האזורית הערבה התיכונה.

 

מיד עם קבלת תוצאות המעבדה ממשרד הבריאות, עדכן המחוז הדרומי של המשרד להגנת הסביבה את המועצה האזורית הערבה התיכונה, ודרש מהרשות המקומית להרחיב את היקף הפיקוח והבקרה, אם יש צורך בכך, ליתושים באזור שלה.

 

בעקבות החורף הגשום, ישנם מקווים של מים עומדים בכל רחבי הארץ, ויש חשש מפני פוטנציאל של גידול נרחב באוכלוסיות יתושים. על מנת למנוע שיעורים גבוהים של תחלואה בקדחת הנילוס המערבי ומחלות אחרות שיתושים עלולים להדביק בהן, כל הרשויות המקומיות ברחבי הארץ נקראות להגביר את הפעולות הנדרשות כדי להפחית את כמות היתושים על ידי הרחבת הניטור והבקרה שלהם בשטח.

 

אלון זסק, סמנכ"ל בכיר למשאבי טבע במשרד להגנת הסביבה, קרא לרשויות המקומיות להגביר את המאמצים לחיסול הסיכונים, תוך שציין כי הציבור יכול גם לפעול לצמצום מספר היתושים באמצעים פשוטים, כולל ייבוש מקורות מים בחצרות, גגות ומקלטים, לצד הודעה לרשות המקומית על כל מטרד של יתושים במקומות ציבוריים. בנוסף, מומלץ להתגונן מפני עקיצות יתושים על ידי התקנת רשתות בחלונות ושימוש בתכשירים דוחי יתושים בכל פעם שיש יתוש בקרבת מקום.

 

קדחת הנילוס המערבי נגרמת על ידי וירוס שנמצא בעיקר בציפורים, ומועבר לבני אדם באמצעות עקיצות יתוש.

 

לדברי Mayo Clinic, "רוב האנשים החולים בקדחת הנילוס המערבי אינם מפתחים תסמינים כלל או מעט מאוד, כמו חום וכאב ראש קל. עם זאת, יש אנשים שנוטים לפתח מחלה מסכנת חיים הכוללת דלקת בעמוד השדרה או המוח.

 

"סימנים ותסמינים מתונים של קדחת הנילוס המערבי בדרך כלל נעלמים מעצמם. אבל תסמינים ותסמינים חמורים יותר כמו כאב ראש חמור, חום, דיסאוריינטציה או חולשה פתאומית – דורשים תשומת לב מיידית".

 

בישראל פועלת רשת בין-משרדית לאיתור קדחת הנילוס המערבי על ידי מעקב אחר הנגיף ביתושים. איסוף יתושים בשטח מתבצע על ידי המשרד להגנת הסביבה, כאשר בדיקות יתושים ובדיקות וירוסים מבוצעות במעבדות של משרד הבריאות.

דילוג לתוכן